Четвер 18 лютого 2016

Британська Рада розпочинає нові масштабні програми в Україні для підтримки Року англійської мови 2016 році, щоб тисячі українців могли вивчати, використовувати і насолоджуватися англійською мовою в своїй професійній діяльності та особистому житті.

Британська Рада представить свої нові програми на прес-конференції 23 лютого в 11.00 за участю директора Британської Ради Саймона Вільямса, а також представників провідних партнерів Британської Ради у програмі «Рік англійської мови» – телеканалу UΛ:Перший та GoGlobal. Прес-конференція буде проходити в офісі GoGlobal – у коворкінгу «HUB4.0» за адресою: провулок Ярославський пр. 1/3.

2016 був оголошений Роком англійської мови в Україні Президентом Петром Порошенко. Уряд України поставив перед собою амбітні завдання щодо поліпшення знань англійської мови в країні до 2020 року, і Британська Рада пишається тим, що підтримує цю ініціативу, працюючи в партнерстві з GoGlobal Мета ініціативи створити якомога більше безкоштовних можливостей для вивчення та вдосконалення англійської мови.

У 2016 також відзначається 400-ліття з дня смерті Вільяма Шекспіра, і в Україні, як і у всьому світі і Британська Рада буде проводити ряд заходів, щоб відзначити внесок Шекспіра у те, як ми описуємо і бачимо світ.

Посол Великобританії Джудіт Гоф, прокоментувала: «Англійська, як мова міжнародного спілкування, є, мабуть, найбільшим подарунком Сполученого Королівства світові, а Шекспір - найвидатніший письменник цієї мови. Я рада, що Британська Рада розпочинає цю серію заходів в 2016 році, з тим, щоб більше українців використовували англійську мову в своєму повсякденному житті, в тому числі шляхом святкування славетної спадщини Шекспіра».

«В сучасному світі знання англійської мови є нормою життя, базисом. Це мова науки, освіти, подорожей та досягнень, мова, якою спілкується світ.  Сьогодні  українці вчать англійську з першого до одинадцятого класу школи, потім п’ять років в університеті і при цьому рівень знання залишається невисоким та значно гіршим, ніж у однолітків за кордоном. Наша команда активно працює над низкою проектів, націлених на те, щоб безкоштовних можливостей для навчання та вдосконалення ставало більше та вони були доступні для багатьох. Це такі проекти, як прем’єрні покази кіно мовою оригіналу, проект перепідготовки вчителів «Вчителі англійської мови – агенти змін», що проводиться в партнерстві з Британською Радою. Разом з Міністерством освіти і науки України реалізується створення мовних таборів при школах, до яких буде запрошено волонтерів носіїв мови. Ну і звичайно різноманітні онлайн курси та безкоштовні місця у мовних школах по всій країні» - прокоментували у команді GoGlobal.

Програми Року англійської мови від Британської Ради нададуть нові можливості для приватних осіб і установ, а також викладачів і учнів, по всій Україні. В рамках своєї програми «Англійська для вчителів», Британська Рада працює над підвищенням якості викладання і тренує вчителів англійської мови. Це включає в себе нову ініціативу «Вчителі англійської мови - агенти змін», яка проводиться за підтримки Благодійного Фонду Президента Петра Порошенко. У рамках своєї програми «Англійська для реформ», Британська Рада викладає англійську для  більш ніж 500 державних службовців, що посідають ключові пости в міністерствах і відомствах для посилення їх ефективності у міжнародних переговорах. А в рамках програми «Англійська для всіх» Британська Рада пропонує ряд заходів, розроблених нею або у співпраці з партнерами, включаючи тисячі онлайн курсів англійської мови доступних безкоштовно для людей по всій країні, в тому числі на окупованих територіях.

Ключ до знання англійської полягає у тому, щоб слухати її, і у 2016 році Британська Рада, підтримуючи ініціативу GoGlobal, працює над заохоченням надання ширшого доступу до фільмів та телебачення мовою оригіналу. Це включає в себе показ відомих театральних постановок з Лондона у рамках проекту «Британський театр у кіно», який тепер проходить у шести містах по всій Україні. А у березні 2016 суспільний мовник України, телеканал UΛ:Перший, розпочне показ проекту «WordontheStreet» - серії програм, створених Британською Радою та BBC, щоб ознайомити тих, хто вивчає англійську мову, із її використанням у повсякденному житті.

Телеканал UΛ:Перший – це медіа платформа, що має найбільше телевізійне охоплення території України. «Завдяки спільному з Британською Радою проекту ми, як суспільний мовник України, сподіваємося привернути увагу якомога більшої кількості українців до потреби вивчати англійську, щоб пізнавати світ, говорити з ним і чути його» - прокоментували у команді телеканалу.

Програма буде виходити у концепції важливості взаєморозуміння, здатності донести свою точку зору іншим, почути і зрозуміти світ поза межами України. UΛ:Перший активно підтримує Рік англійської в Україні, зокрема, за допомогою проекту «Фільми мовою оригіналу», що виходить на телеканалі.

Прес-конференція відбудеться у коворкінгу «HUB4.0», Ярославський пр.1/3. Необхідна попередня акредитація. Для реєстрації, будь ласка, переходьте за посиланням: bit.ly/1TstPqd

За деталями звертайтеся до Дар’ї Москалевич за номером 044 490 5600 або Darya.Moskalevych@britishcouncil.org.

Британська Рада -  міжнародна організація Сполученого Королівства із культурних відносин та освіти. Ми створюємо можливості для розбудови міжнародних зв’язків між Британією та іншими країнами та вибудовуємо довіру між людьми по всьому світу.

Ми є глобальною організацією, що має 190 представництв у 110 країнах, де працює понад 7000 людей. Ми ведемо діяльність у сферах мистецтва, вивчення англійської мови, освіти та розбудови суспільства.

В Україні ми працюємо, щоб підтримати її вибір на Європейську інтеграцію та амбіції країни у розвитку міжнародної співпраці, з метою розбудови кращого, більш безпечного і процвітаючого суспільство. Ми прагнемо зробити Великобританію партнером України у процесі реформування системи освіти і активізації культурної сфери. У наших програмах беруть участь близько 2 млн. українців щорічно.

Ми - британська благодійна організація, яка підпорядковується Королівській Хартії. Державне фінансування складає менше 25% нашого обороту, який у минулому році склав £781 млн. Інші джерела доходів Британської Ради – плата за отримання освітніх послуг від клієнтів по всьому світу, а також розвиток контрактних і партнерських відносин з державними та приватними організаціями. Вся наша робота полягає в реалізації нашої благодійної мети і підтримує процвітання й безпеку у Великій Британії й у всьому світі.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте: www.britishcouncil.org. Ви можете також підтримувати зв'язок з Британською Радою через facebook.com/BritishCouncilUkraine та twitter.com/britishcouncil