Вівторок 13 грудня 2016

14 грудня 2016 року в 60 школах по всій країні відбудеться «День англійської мови» на основі матеріалів про творчість Вільяма Шекспіра, які розробила Британська Рада. Школярі візьмуть участь в уроках англійської мови на шекспірівську тематику та поставлять сценки, де виконуватимуть свої ролі англійською мовою.

Вищі навчальні заклади також долучаються до ініціативи. 14 грудня для студентів українських вишів будуть організовані дискусійні клуби англійською мовою для обговорення ролі культурної дипломатії та м’якої сили у вирішенні конфліктів.

Події передбачають інтерактивний підхід – школярі, вчителі та студенти можуть ділитися своїми висновками, ідеями чи світлинами з уроків і розмовних клубів у соціальних мережах з хештегом #WeekOfEnglish.

День англійської мови у навчальних закладах відбувається за підтримки Міністерства освіти та науки України і Британської Ради в Україні. Проект реалізовується в рамках Тижня англійської мови, що проходить із 12-го по 18-те грудня за ініціативи кампанії GoGlobal. Впродовж Тижня англійської мови по всій країні заплановані численні заходи із вивчення та користування англійською мовою. Проект присвячений офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та спрямований на популяризацію вивчення англійської в країні.

Контактна особа – Ольга Голобородько, піар-менеджер ініціативи GoGlobal, (096) 466 9210, olga.g@goglobal.com.ua

About the British Council

Британська Рада – це міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей. Ми творимо дружні знання та будуємо порозуміння між людьми у Великобританії та в інших країнах. Ми робимо це за допомогою позитивного внеску в Сполучене Королівство та в країни, із якими працюємо – змінюємо життя, створюючи можливості, вибудовуючи зв’язки та довіру.

Ми працюємо у більш ніж 100 країнах по всьому світу у сферах мистецтва і культури, англійської мови, освіти та громадянського суспільства. Щороку ми особисто взаємодіємо із більш ніж 20 мільйонами людей, а також охоплюємо більш ніж 500 мільйонів людей онлайн, через трансляції та публікації.

Із 1934 року ми є британською благодійною організацією, що регулюється Королівською Хартією та державними органами Великобританії. Більшість нашого прибутку надходить через численні проекти та угоди у сферах викладання англійської мови та екзаменів, та контракти в сферах освіти та міжнародного розвитку, а також через наші партнерства із публічними та приватними організаціями. Вісімнадцять відсотків нашого фінансування отримується від уряду Сполученого Королівства.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте: www.britishcouncil.org.ua. Підтримуйте з нами зв'язок через facebook.com/BritishCouncilUkraine таtwitter.com/uaBritish.